Intohimona vapaus

Mitä vapaus on? Mitä merkitystä on vapaudella? Miten sen voi saavuttaa?

Tilannehan on se, että tämäkin on käsitteenä aika laaja. Verrataan vaikka omenaan, niin jos pitää miettiä omenaa, niin osa näkee sen punaisena, osa vihreenä. Mielikuvista ja kokemuksista johtuen, voit haistaa mielessäsi omenan tuoksun joko tosi hyvänä ja tuoreena tai sitten vaikka märäntyneenä ja siitä lentää kärpäsiä. Ymmärrätkö pointin?

Mutta miksi minun intohimona on vapaus? Vapaus on itselle sitä, että saan päättää omasta elämästä. Minun elämä. Saan päättää mitä syön, haluanko valittaa vai tehdä asioiden eteen asioita. Jos minulla ei ole rahaa, niin menen töihin tai minun tapauksessa teen enemmän töitä talouteni eteen, hankin vaikka lisätulonlähteen, jos en pysty saamaan enemmän asiakkaita hierontaan, koska siihen ei aina pysty itse vaikuttamaan. Tekee sitä mihin pystyy vaikuttamaan ja keskittyy siihen sitten. Jos haluan itseni laihemmaksi, niin menen sitä kohti. Sitä on vapaus yksinkertaisimmillaan.

Vapaus on päätöksiä joka hetki. Kun olet päättänyt pitää itsestäsi parempaa huolta, niin vaikka se ystävä houkuttelee ryyppäämään sinun kanssa, kun tiedät että sinulle tekisi parempaa mennä ajoissa nukkumaan ja herätä seuraavana aamuna virkeänä, niin se on sinun päätös kieltäydytkö vai lähdetkö vai lähdetkö vain vähäksi aikaa mukaan ja teet kompromissin? Tai sama pätee siihen, että koko ajan kiirehdit töissä, että saat hommat tehtyä ja siirryt kahvihuoneeseen juoruamaan ja odottamaan päivän loppumista vai teet hommat kerralla kuntoon ilman kiirettä ja paniikkia? Tai siihen mitä ostoskorisi sisältö on kaupasta lähtiessäsi.

Niin se on vaan, että jos jotain ei muuta niin mikään ei muutu.

Ja jos sulla on päänsärkyä. Vuodesta toiseen. Mutta et tee asialle mitään. Toki sinulla on vapaus valita, että vaihdatko sieltä homeisesta työpaikasta toiseen vai kärsitkö päänsärystä loppuikäsi.. Tai lähdetkö salille tai teetkö sen asian eteen jotain muuta kuin valitat? Sinulla on vapaus valita. Se on sinun elämä.

Karu esimerkki on myös parisuhde. Vaikka tiedät, että puoliso lyö sinua tai kohtelee sinua kuin kynnysmattoa. Kelpaat sille esittelykappaleeksi korkeintaan, niin jos asiat ei muutu puhumalla niin tee itsellesi ja muille palvelus ja lähde tästä liitosta ennenkuin on liian myöhäistä.

Jos sinua ärsyttää lähteä töihin joka aamu, niin kannattaa miettiä, että mikä siellä töissä ärsyttää tai onko se ihan oikeasti sinun juttu. Kannattaa vaihtaa työpaikkaa jos se ei ole, Sinun päätös!

Kyllä uskon, että työpaikasta lähteminen tai eroaminen parisuhteesta ei ole miellyttävää hommaa ja vaatii rohkeutta, varsinkaan kun ei ole sitä varasuunnitelmaa. Mutta tiedän omasta kokemuksesta, että jos ei jostain päästä irti, niin se jarruttaa sinua ja et pääse eteenpäin.

Kun päästät irti, niin annat uudelle mahdollisuuden.

Kaikkea hyvää sinun päivääsi, rakkaudella Jenny. <3